Okulumuzun Tarihçesi

29.07.2016 17956

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 29.07.1994 tarih ve 230/11750 sayılı yazısı ile Yalova Anadolu Lisesi ismiyle kurulmuştur.

1994-1995 öğretim yılında 2 İngilizce sınıfı olarak Çiftlikköy ilçesinde bulunan Çiftlikköy Çok Programlı Lisesi bünyesinde Eğitim-Öğretime başlamıştır. 01.09.1994 tarih ve 230/13806 onayla da 1 İngilizce 1 Almanca hazırlık sınıfı ilavesiyle şube sayıları 3 İngilizce ve Almanca hazırlık sınıfı olmuştur. Yalova ilçe milli eğitim müdürlüğünün 07.09.1994 tarih ve 300/5612 yazısı ile İstanbul valiliğinin 10.01.1995 tarih 420/220082 sayılı olurlarıyla okulumuzun adı "Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

1995-1996 Öğretim yılı 2.kanaat döneminde bünyesinde bulunduğu okulun derslik sıkıntısı çekmesi nedeniyle şubat 1996 yılında geçici olarak il merkezine bağlı Safran Köyündeki İlköğretim Genel Müdürlüğü'ne ait ilköğretim amacıyla yapılmış 18 derslik okul binasına taşınmıştır.

1997 yılında okul müdürlüğünün ve koruma derneğinin girişimiyle samanlı köyü tüzel kişiliğine ait 20.000 metrekarelik bir alan Anadolu Lisesi yapılma amacıyla milli eğitim müdürlüğüne devredilmiştir. 27 ekim 1998 tarihinde okul koruma derneği tarafından inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Vatandaş devlet iş birliği içerisinde yapımı sürdürülen okul 950 milyarlık keşif bedeline rağmen 450 milyar liraya tamamlanmıştır. Bu paranın 180 milyar lirası milli eğitim bakanlığı tarafından karşılanmıştır. 1 Eylül 2000 tarihinde bina tamamlanarak eğitim-öğretime açılmıştır. 2 Şubat 2000 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve ilimiz milletvekili Hasan Suna tarafından resmi açılış gerçekleştirilmiştir.

Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ' ne adını vermiş olan şehidimizin hayat hikayesi kendi anlatımı ile şöyledir;

08/05/1971 tarihinde İstanbul Gaziosmanpaşa da doğdum. Ailemin ilk çocuğuyum. 1973 yılında Yozgat ' a taşındık. 1977 yılında Yozgat da Cumhuriyet İlköğretim okulunda okula başladım. İlkokul günlerimi çok iyi hatırlıyorum. Memleketime faydalı olabilmemin ilk bilgilerini öğrenmeye vatanımı milletimi tanımaya başladım. İlkokul üçüncü sınıfa kadar bu okulda dört ve beşinci sınıfları Sakarya İlkokulun da tamamladım. 1985 yılında Yozgat Merkez Ortaokulunu bitirdim. Daha sonra Yozgat Lisesin de okula başladım. Birinci sınıfı bu lisede tamamladım. İkinci ve üçüncü sınıfları babam Hüseyin Altınkuyu' nun işi nedeni ile Yalova' ya taşındığımızdan tahsilimi Yalova Lisesin de tamamlayarak mezun oldum.

1988 yılında Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisini kazandım. Yüksek Öğrenim hayatımı 1992 yılında tamamladım. Bir yıl aradan sonra askerlik görevimi yapmak üzere vatani göreve çağrıldım. Yedek Subay adayı olmam nedeni ile iki ay kadar Tuzla da eğitim gördüm. Oradan komando eğitimi için İzmir Foça' ya gittim. Burada ki komando eğitimimim tamamladıktan sonra Hakkari ilinin Üzümlü Karakolun da Asteğmen olarak göreve başladım. Üç ay sonra aynı ilin SERBESTLİ sınır karakolunda göreve başladım. 17/07/1994 tarihine kadar burada görev yaptım. Bu görevim sonunda çok sevdiğim TÜRKİYE´mizin birlik ve bütünlüğünü korumak en kutsal vazifem oldu. Anadolu da ve Serbestli karakolunda Türk Bayrağı sonsuza kadar dalgalanacaktır. Hiçbir kuvvet Bayrağımın dalgalanmasına engel olamadı. Bundan sonra da olamayacaktır. Bu görev aşkı ile o gün göreve başladım. 19/07/1994 tarihin de saat 24.00 dan 03.00 a kadar vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milletinin birlik beraberliği uğruna yaptığımız mukaddes mücadelede sıra şehadet şerbetini içmeye gelmişti. O kutsal şehadet şerbetini de severek kana kana içtim.

EY TÜRK GENÇLİĞİ BENİ İZLEYİN. BU VATAN BAĞIMSIZ, BU MİLLET HÜR, SONUNA KADAR DA BÖYLE KALACAKTIR. YETER Kİ OSMANLAR TÜKENMESİN.

ŞEHİT OSMAN ALTINKUYU