BİLİŞİM SUÇLARINA DİKKAT!

BİLİŞİM SUÇLARINA DİKKAT!

29.12.2015 853

Okulumuz 9. sınıf öğrencilerine İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce  23 ARALIK 2015 te Bilişim Suçları konferansı düzenlendi.

BİLİŞİM SUÇLARI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve okulumuz Rehberlik Servisince  okulumuz 9. Sınıf öğrencilerimize   Bilişim Suçları Hakkında Bilgilendirme Semineri Düzenlendi. Düzenlenen seminerde öğrencilerimize;

BİLİŞİM SUÇLARI NEDİR?

 Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır.

BİLİŞİM SUÇLARININ TÜRLERİ NELERDİR?          Suçların işleme şekilleri;          Hakaret, küfür, kredi kartı yolsuzlukları, sahte belge basımı, bilgilerin çalınması ve buna bağlı olarak devam edebilecek suçları kapsamakla, birlikte bunlarla sınırlı olmayıp, günden güne değişiklikler göstermekte olduğunu bu sebepten dolayı  2002 yılından itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde İnternet ve Bilişim Suçları Şube Müdürlüğün kurulması sonucu taşra teşkilatı olarak Şube Müdürlüğümüz içerisinde Bilişim Suçları Büro Amirliği adı altına çalışmalarını sürdürmekte olduklarını anlattılar.

BİLİŞİM SUÇU İLE KARŞILAŞTIĞINIZDA YAPABİLECEKLERİNİZ         Yasadışı siteler (web sayfaları) ile ilgili şikâyetlerinizi155@iem.gov.tr adlı e-mail ihbar adresine bildirebileceğimizi.

     Ayrıca Bilişim Suçları İle Yapılan Çalışmaların Hukuki Dayanakları Hakkında da bilgilendirildi